Kwalifikowany pracownik ochrony - kurs Kielce

Zapisz się na specjalistyczny kurs dla kwalifikowanych pracowników ochrony w Kielcach, podczas którego zdobędziesz całą niezbędną wiedzę i umiejętności z zakresu ochrony osób i mienia. Po ukończeniu kursu uzyskasz uprawnienia państwowe do wykonywania zawodu pracownika ochrony!

• Kurs pracownika ochrony Kielce gwarantuje Ci pełne uprawnienia do działania w branży ochrony - nie musisz zdawać żadnych dodatkowych egzaminów!
  • Wpis na listę kwalifikowanych pracowników ochrony otwiera drogę do ubiegania się o pozwolenie do pracy z bronią - oferujemy również kursy przygotowawcze do takiego egzaminu.

Zadzwoń: 508 803 111

Napisz: kbanasik.passa@o2.pl

Zarezerwuj miejsce

Kursy ochrony Kielce

Podczas kursu ochroniarskiego w Kielcach odbędziesz profesjonalne szkolenie, które przygotuje Cię do skutecznego i efektywnego wykonywania zadań związanych z ochroną osób i mienia. Po osiągnięciu pozytywnego wyniku naszego egzaminu wewnętrznego otrzymasz zaświadczenie, które uprawania Cię do uzyskania Wpisu na listę kwalifikowanych pracowników ochrony - bez dodatkowych egzaminów.

Wpis na listę kwalifikowanych pracowników ochrony - jak go uzyskać?

Proces jest prosty. Po ukończeniu kursu pracownika ochrony w Kielcach należy złożyć wniosek o wpis w Wydziale Postępowań Administracyjnych Komendy Wojewódzkiej Policji, adekwatnej do miejsca Twojego zamieszkania. Osoby zamieszkujące na terenie woj. świętokrzyskiego składają wniosek w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Kielcach. Jeśli spełniasz wszystkie wymagania, otrzymasz wpis bez konieczności zdawania dodatkowych egzaminów.

Wniosek o wpis na listę

Wniosek o wydanie uprawnień kwalifikowanego pracownika ochrony znajduje się pod podanym odnośnikiem. We wniosku wypisane są także wymagane dokumenty, które również należy złożyć.

Informacje o godzinach otwarcia Wydziału Postępowań Administracyjnych KWP w Kielcach oraz adres dostępne są na stronie - https://swietokrzyska.policja.gov.pl/kie/.

Posiadamy akredytację kuratorium oświaty

Posiadamy akredytację Świętokrzyskiego Kuratora Oświaty, co gwarantuje najwyższą jakość oferowanych przez nas kursów ochroniarskich w Kielcach. Szkolenia spełniają wszystkie standardy i wymagania niezbędne do właściwego przygotowania Cię do zawodu pracownika ochrony.

Organizacja kursu pracownika ochrony - Kielce

Kurs kwalifikowanego pracownika ochrony w Kielcach obejmuje:

• 245 godzin dydaktycznych, cały kurs trwa ok. 1,5 m-ca
  • zajęcia stacjonarne oraz online z wykorzystaniem metod i technik kształcenia na odległość

Zajęcia realizowane są w bazie szkoleniowej w Kielcach przy ul. Wspólnej 1/4 oraz na strzelnicy GT-6 przy ul. Kusocińskiego 61a.

Szkolenie można odbyć także w ramach indywidualnego toku nauczania.

Elementy praktyczne i teoretyczne kursu ochroniarskiego

W trakcie kursu ochroniarskiego w Kielcach odbywa się szereg różnorodnych zajęć praktycznych:

• taktyka i techniki interwencyjne
  • techniki samoobrony
  • wyszkolenie strzeleckie

Zajęcia praktyczne realizowane są stacjonarnie, w naszym profesjonalnie wyposażonym centrum szkoleniowym oraz na atestowanej strzelnicy w Kielcach.

W naszym unikalnym programie szkoleniowym dla przyszłych pracowników ochrony, największą wagę przykładamy do praktycznego przygotowania kursantów. Stawiamy na możliwe scenariusze i symulacje zagrożeń, które pomagają uczestnikom kursu zrozumieć i przygotować się na różne sytuacje, z jakimi mogą się spotkać podczas pracy w ochronie. Posiadamy specjalistyczny sprzęt do zajęć z samoobrony i technik interwencyjnych m.in. atrapy broni palnej, środki przymusu bezpośredniego, noże elektryczne, tarcze treningowe. Podczas zajęć z wyszkolenia strzeleckiego wykorzystujemy własną broń palną do celów szkoleniowych. Jako jedyni w Polsce podczas kursów dla pracowników ochrony zajęcia realizujemy także z wykorzystaniem wirtualnej strzelnicy - najnowocześniejszego trenażera strzeleckiego Lasershot! Do dyspozycji naszych kursantów jest ponad 1.000 scenariuszy zagrożeń.

Zajęcia teoretyczne realizowane są z wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii edukacyjnych - prowadzimy szkolenia online na naszej platformie e-learningowej. Zapewniamy materiały do samodzielnej nauki (zarówno w wersji papierowej jak i elektronicznej) oraz wsparcie naszych wykładowców, którzy zadbają o Twoje kompetencje teoretyczne.

Zapewniamy:

• materiały do nauki
  • praktyczne zajęcia z samoobrony i zajęć strzeleckich
  • przygotowanie do zawodu i uzyskanie uprawnień
  • pomoc w znalezieniu pracy w zawodzie pracownika ochrony

Dzięki zdobytym uprawnieniom można starać się o pozwolenie do pracy z bronią. W naszej ofercie znajduje się kurs przygotowujący do egzaminu na dopuszczenie do posiadania broni, który przeprowadzany jest przez właściwą komisję KWP w Kielcach.

Uprawnienia po kursie na pracownika ochrony - Kielce

• stosowanie środków przymusu bezpośredniego,
  • transportowanie wartości pieniężnych,
  • ochrona osób,
  • nadzór osób nieposiadających uprawnień,
  • sporządzanie planu ochrony,
  • ochrona obiektów podlegających obowiązkowej ochronie,
  • założenie własnej koncesjonowanej agencji ochrony,
  • możliwość ubiegania się o pozwolenie na broń.

Wymagania do uzyskania wpisu na listę KPOF

• wiek 21 lat
  • niekaralność za przestępstwo umyślne
  • aktualne badania lekarskie i psychologiczne
  • zaświadczenie o ukończeniu kursu "Kwalifikowany pracownik ochrony"
  • pełna zdolność do czynności prawnych
  • wykształcenie minimum podstawowe

Gdzie przeprowadzić badania na kwalifikowanego pracownika ochrony w Kielcach?

Pamiętaj, że tylko autoryzowane przychodnie medyczne mogą wydawać orzeczenia zdrowotne dla kwalifikowanych pracowników ochrony. W Kielcach istnieje wiele przychodni oferujących kompleksowe badania dla osób aspirujących do pracy w ochronie oraz dla tych, którzy już w niej pracują. Zaleca się znalezienie w internecie najbliższej placówki i umówienie się na badania. Przed wizytą warto skontaktować się telefonicznie z przychodnią, aby potwierdzić, czy posiada ona uprawnienia do wydawania takich orzeczeń lekarskich.

Ważne: wykaz uprawnionych lekarzy w woj. świętokrzyskim do przeprowadzenia badań dla pracowników ochrony znajduje się na stronie WPA KWP w Kielcach https://swietokrzyska.policja.gov.pl/kie/wpa.html

Kto pokrywa koszty badań dla kwalifikowanego pracownika ochrony?

Koszty badań wymaganych do rozpoczęcia kursu pokrywa osoba zainteresowana. Natomiast koszty badań okresowych pracowników ochrony są pokrywa pracodawca.

Kurs ochrony w ramach dofinansowania

• Każda osoba posiadająca status bezrobotnego może wnioskować o pokrycie kosztów szkolenia przez swój Urząd Pracy!
  • Żołnierze zawodowi mogą zrealizować szkolenie w ramach przysługującej im rekonwersji zawodowej - koszt szkolenia pokrywa właściwe Wojskowe Biuro Emerytalne.
  • Kursy mogą być finansowane także z Krajowego Funduszu Szkoleniowego.

TRWA NABÓR NA KOLEJNĄ EDYCJĘ KURSU W KIELCACH

Rozpoczęcie: Kwiecień/Maj 2024

Referencje uczestników kursów i szkoleń

Interesuje Cię nasz kurs? Zostaw numer telefonu a wszystko Ci wyjaśnię.